Foto kunst av Morten Leine

Vi er så heldige å ha fått ett av Morten Leines fantastiske Sand fotografier som en av årets mange premier. En av dere fine strandryddere får ta med seg dette hjem etter endt sesong og får en bit av stranden og sanden inn i stua!

Kategori:
  • Beskrivelse
  • Omtaler (0)

Beskrivelse

Vi som mennesker er i et samspill med naturen. I mine sandbilder er fokus samspillet mellom sjø og sand. I en hektisk hverdag tar vi oss ikke tid til å stoppe opp og se oss omkring.
Vi er hele tiden på streben etter det som skal skje etterpå, så vi må bli bedre til å leve her og nå.

Stopp opp – se på samspillet mellom sjø og sand. Se de unike bildene/motivene som kommer frem. Der og da er du en del av interaksjonen mellom bølger og sand. Da er vi her og nå –  tilstede i nuet. Da stopper tiden opp i noen sekunder, i det bølgen og sanden har laget ett nytt motiv til deg.

Jeg forsøker å fange det skjøre lyset, som er med på å fremheve struktur, grovhet og fargenyanser i sanden.

Lyset, hvor på stranden og om det er flo/fjære, er også med å gi meg de ulike utrykkene/sinnsstemningene jeg er ute etter.

Bølgene mot sanden er som pusten. Den går i en rytme. Det er som luften beveger seg i bølger innover i lungene og ut igjen. Pusten, den gir oss liv, akkurat som bølgen gir meg ett nytt motiv.
Det gjelder å jobbe hurtig før neste bølge.

Rytmen er mer hektisk ved stress / uvær og normal og jevn ved fint vær.
Stopper vi opp og er her og nå får, vi en indre og ytre opplevelse.
Vi blir en del av en større helhet, enn kun oss selv.

Mine sandbilder er ikke er manipulert. Jeg vil vise det naturlige samspillet som sjø og sand har. Jeg har valgt ikke å gi bildene mine en tittel, dette for ikke å begrense eller gi en føring hva bildene illustrerer. Det er opp til deg som betrakter å bli en del av samspillet i bildet – som sjø og sand har laget.

Jeg har med min sand-foto-utstilling et ønske om at iakttakeren skal undre seg over mine sand-motiver.

Forhåpentligvis kan du også få dine nye «indre bilder»!

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.


Bli den første til å omtale “Foto kunst av Morten Leine”