Halden Kommune

Halden er en by og kommune i Østfold. Storkommunen Halden grenser til Rakkestad i nord, Aremark i øst, og Sarpsborg i nordvest, samt kommunene Strömstad, Tanum og Dals-Ed i Sverige i henholdsvis sørvest, sør og sørøst.

Kommunen består av de tidligere herredene Berg og Idd samt bykommunen Halden. Berg og Idd er typiske landbruksområder, mens Halden er Norges eldste industriby. Byen og kommunen deles i to av elva Tista som utgjør siste etappe i Haldenvassdraget. Den øvre delen av Tista renner gjennom det tidligere tettstedet Tistedal.

Navnet Halden kommer fra det norrøne hallr el. hǫll som betyr bakke eller skråning. Byen er omgitt av et landskap som heller innover mot sentrum. D-en har kommet til fra dansk påvirkning. Fra 1665 til 1928 het byen offisielt Frederikshald eller Fredrikshald. Den er kjent som festningsby med Fredriksten festning hvor den svenske kongen Karl XII falt i 1718. Halden er den eneste norske byen som er nevnt i den norske nasjonalsangen.

Mer Informasjon

Ved spørsmål ta kontakt med Halden kommune på tlf 48 99 02 22.

Sekker med marint søppel kan leveres inn i Havna – tlf 48 99 02 22 – på bensinstasjonene i Tistedal – tlf 92 89 49 11 – eller på Brødløs. Der vil sekkene bli tatt hånd om av renovasjon og skjærgårdstjeneste.

Ved større aksjoner kan opphentingssted avtales med kommunen, så ta kontakt med de på tlf 49 99 02 22.

Utleveringspunkter:

Sekker fås ved Servicetorget i rådhuset, ved havnekontoret eller på bensinstasjonene; Best i Tistedalen og YX-stasjonen på Brødløs.

Returpunkter:

Når du har samlet marint søppel i kystlotteriets sekker, lukket sekken godt og fylt inn kontaktinformasjon kan du levere sekkene på følgende steder:

Havna (tlf. 48990222)

På bensinstasjonene i Tistedal (92894911)

På Brødløs.

I forbindelse med større ryddeaksjoner kan det også gjøres en avtale med kommunen (48990222) om at de henter sekkene på nærmere avtalt sted.

Kystlinje 25 148 km (kontinentalt)
100 915 km (med øyer)