Drangedal

Drangedal er en skogskommune i Telemark. Kommunen, som består av bygdene Tørdal, Prestestranda, Kjosen og Kroken, ligger omkring innsjøen Toke og dens tilløp. Næringsgrunnlaget består for det meste av jord- og skogbruk, småindustri, turisme og transportselskaper. Kommuneadministrasjonen ligger i kommunesenteret Prestestranda også kalt bare stranda. Kommunevåpenet illustrerer to furukongler, og Drangedals «kommuneblomst» er tyttebærblomsten. Høyeste punkt er Fagerliheia, 911 moh. Rådmann er Jørn Christian Schøth Knudsen fra Porsgrunn.

Drangedal grenser i sørvest mot Gjerstad (i Aust-Agder), i vest mot Nissedal, i nord mot Kviteseid, i nordøst mot Nome, i øst mot Skien og i sør mot Bamble og Kragerø.

Vintersportsstedet Gautefall ligger vest i kommunen, og er godt kjent for folk fra Telemark og Sørlandet. Her er det etablert et unikt helårsanlegg for skiskyting; Gautefall Biathlon. Om sommeren er innsjøen Toke et svært ettertraktet rekreasjonsområde, der den med sine mange øyer og avstikkere strekker seg fra Prestestranda og helt ned til Kragerø og Bamble. Lokalavisa, Drangedalsposten, gis ut en gang pr. uke. Drangedal kan skilte med å være en av de aller første kommunene i Norge med full bredbåndsdekning, som gjennom Drangedal everks «access nett» (DEAN) har bygget ut eget stamnett for kommunen, og oppgradert alle telefonsentraler i kommunen for bredbåndstilbud.


Informasjon kommer

HER kan dere hente sekker og lodd!

 

HER kan dere levere inn sekker etter dere har vært ute og ryddet en strand, vik, bekk, fjord eller holme.

 

Takk for at dere er med!

Areal

 – Totalt:
– Land:
– Vann:
1,062,78 km²
996,68 km²
66,1 km²