Sarpsborg Kommune

Sarpsborg er en by og kommune i Østfold, som med nærmere 55 000 innbyggere er en av Norges ti største byer. Sarpsborg er Østfolds fylkeshovedstad og en del av regionen Nedre Glomma, hvor Fredrikstad/Sarpsborg har vokst sammen til Norges sjette største tettsted. Kommunen grenser i nord mot Våler og Skiptvet, i øst mot Rakkestad og Halden, i vest mot Fredrikstad og Råde og i sør mot Hvaler.

Elva Glomma og Sarpsfossen, Europas største foss, har vært avgjørende for byens vekst. Sarpsborg fyller 1000 år i 2016, og byens navn er satt sammen av fossens navn og Borg, som var navnet grunnleggeren kong Olav den hellige brukte i 1016. Kongen seilte oppover Glomma, men måtte stanse da han kom til fossen. Borg var Norges hovedstad fra grunnleggelsen til Nidaros (Trondheim) overtok i 1030. Senere ble fossen grunnlag for Borregaards og Hafslunds sagbruk og fabrikker, og byen ble kjent som industriby. Øst for Sarpsborg sentrum slynger Borregaards fabrikker seg langs 4 km av elvebredden. Sarpsborg kalles "solbyen" fordi byen har flest offisielt registrerte soldager i Norge.

Mer Informasjon

Sarpsborg kommune – tlf 95 29 72 66

Skjærgårdstjenesten – tlf 94 88 59 52

Utleveringspunkter

Du får sekker og lodd på følgende steder:

Gårdsbutikken ved Åserød

Joker, Ullerøy

Best, bensinstasjonen i Stasjonsbyen

Isi bar, Høysand

HØK kro

Servicetorget, rådhuset

Gatedalen miljøanlegg

«I Sarpsborg», sentrum

Returpunkter

Ta kontakt med skjærgårdstjenesten eller Sarpsborg kommune på følgende nummer for informasjon om hvor du skal levere inn fulle sekker:

Sarpsborg kommune – tlf 95 29 72 66

Skjærgårdstjenesten – tlf 94 88 59 52

Kystlinje 25 148 km (kontinentalt)
100 915 km (med øyer)